Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

 

Silicea 

 

'Een porseleinen poppetje'

 

 

Een teer poppetje van zeven jaar; Sophie; een fijn, tenger, bleek en wat verlegen meisje met sluik zandkleurig haar. Sophie was te vroeg geboren en is altijd al een poppetje geweest. Ontzettend veel last heeft ze van verkoudheden, oorontstekin­gen, looporen en andere infecties. Ze heeft een slechte weer­stand en eet weinig zegt haar moeder. Dit was eigenlijk al zo vanaf haar geboorte.

 

Het is een rustig meisje; ze is liever binnen wat aan het knutselen dan buiten wilde spelletjes aan het doen. Prachtige verza­melingen maakt ze, van stenen, schelpen, natuurdinge­tjes en nog veel meer en alles wordt goed georgani­seerd. Sophie kan al goed lezen en vindt het heerlijk om dingen te weten te komen. Ze is erg intelligent. Ook kan ze erg koppig zijn. Als ze iets in haar hoofd heeft, houdt ze zich daar erg aan vast. Wat dat betreft is ze erg standvastig. Ze heeft het gauw koud en heeft een lekker maillootje en een warme trui aan. Haar moeder zegt: het is een bijzonder kind, heel fijnge­voe­lig, voor­zichtig en lief; maar je zou haar wel extra willen be­schermen want ze is een beetje kwetsbaar. Ze heeft een heel goed vrien­dinnetje van ballet waar ze uren mee speelt. Ze spelen met poppen en met haar win­keltje. Andere kinderen vindt ze vaak te ruw. Vaak ze is wat moe en heeft ze vaak net wat energie te kort zegt haar moeder. Daarom is ze ook geko­men; om die weer­stand te vergroten.

 

Sophie heeft een mineraal middel nodig, dat voorkomt in granen en grassen. Het geeft structuur aan planten die in de wind mee­gaand en buigend zijn, terwijl ze hier­door toch een stevige vasthoudendheid hebben. Dit zie je terug in Sophie; ze is meegaand en zacht van aard maar kan tevens koppig zijn en vast­houden aan een eigen me­ning. De stevig­heid die kiezelzuur geeft aan de planten, zou je Sophie ook willen geven; net dat extra beetje ruggegraat, net die extra weer­stand. Sophie blijft natuurlijk wie ze is: een tenger wat verfijnd meisje, maar haar weerstand, ener­gie en eetlust zijn sinds de inname van het middel aanzienlijk verbe­terd en dat was ook de bedoeling.