Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

 

 

 Hyoscyamus-reticulatus3

 

'Jaloezie'

 

 

Voor me zitten Steven en zijn moeder. Niels; een 9 maanden oude baby, ligt in een meegebrachte maxi-cosi. Steven wiebelt op zijn stoel. "De laatste tijd is hij dwars, pesterig en vervelend", vertelt zijn moeder. Vooral zijn broertje moet het ontgelden. Als je even niet kijkt geeft hij een duw of knijpt hij hem. "Ik kan ze geen moment alleen laten".

 

Niels; een tevreden en makke­lijke baby, heeft het zwaar te verduren omdat Steven het moeilijk heeft met zijn gevoelens van jaloe­zie. De kraamtijd was eigen­lijk al moei­lijk, vervolgt zijn moeder; Steven was huile­rig en trok op een vervelende manier alle aandacht naar zich toe. Sindsdien is Steven over­duide­lijk jaloers; het hele gezin lijdt eron­der.

 

Altijd al was Steven een jongetje geweest dat het heerlijk vond om in de belang­stel­ling te staan. In gezelschap geniet hij ervan de clown uit te hangen en ook nu zit hij gekke bekken te trekken. Hij gedraagt zich actief en onrustig; stil zitten is niets voor Steven. 's Nachts is hij veel wakker en wil dan bij de ouders liggen.

 

De moeder van Steven komt bij mij voor dit vele wakker worden. Toch vind ik de jaloe­zie naar Niels belangrijker. Zeker omdat hij pas last kreeg van het wakker blijven na de geboorte van Niels.

 

Niet alleen het slaappatroon maar ook de jaloezie is vaak goed te behandelen met een juist gekozen homeopatisch middel. Er zijn erg veel middelen die passen bij jaloezie. Het is daarom een uitge­breid zoeken naar wat voor de persoon in kwes­tie het juiste middel is. Het clownerige gedrag, het pesterige en het overactieve van Steven geven aan dat voor hem het middel een specifiek plantaardig middel moet zijn; een middel dat goed past bij al zijn sympto­men. Hij krijgt het van mij in een eenmalige dosis.

 

Zes weken later zie ik hem terug. "Hij is rustiger", vertelt zijn moeder, "slaapt weer goed en is een stuk liever voor zijn broertje Niels". Ook zijn jaloezie is aangepakt. Hij zal heus nog wel eens jaloers zijn, en dat mag ook best, maar hij zal er een stuk minder last van hebben.