Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

Lachesis_muta

 

'Opvliegers'

 

 

Hormonale klachten zijn vaak op een milde wijze te reguleren door het gebruik van een goed gekozen homeopathisch geneesmid­del, zo ook opvliegers; een klacht waarmee veel van mijn patië­nten komen.

 

Voor de behandeling van opvliegers komen vele middelen in aanmerking. Er bestaat ook een grote variëteit aan ui­tingsvor­men van opvlie­gers. De één krijgt het heel warm, de ander wordt er klets­nat bij, soms zijn er voorteke­nen of juist sensaties na de opvlie­gers of zijn er speciale plekken of tijdstippen waarop ze gekregen worden. Al deze gedetailleerde informatie kan belangrijk zijn voor de keuze van het juiste middel.

 

Eén van de middelen die vaak goed werken bij opvlie­gers, is het bekende homeopathische geneesmiddel gemaakt van slangen­gif. Dit middel kreeg de 48-jarige Lilly de Jong; een vitale vrouw met opval­lend heldere en intelligente ogen.

 

Lilly zag er smaakvol gekleed en verzorgd uit en droeg mooie sier­aden. Ik kon maar weinig vragen aan haar stellen want ze vindt het heerlijk om te vertellen en ze praat aan een stuk door. Het is een gezellig druk mens, bijna een beetje te druk. Op zich is, hoe wonderlijk dat misschien ook lijkt, juist dit vele drukke praten de belangrijkste indi­catie dat zij dit middel nodig heeft. Wanneer je op straat iemand liever even ontwijkt, omdat je haast hebt en eenmaal in gesprek niet meer bij hem of haar wegkomt, bestaat de kans dat het goed zou passen.

 

Ik geef haar een middel dat met name bij vrouwen goed werkt. Naast opvliegers zijn regelmatige keel­ontste­kingen en klach­ten voor de menstruatie belangrijke kenmerken van dit middel. Opvallend is dat de menstruatie als een op­luchting wordt ervaren omdat het een eind betekent aan de hoofdpijn, buik­pijn, irritatie of moeheid.

 

Deze mensen zijn vaak heel enthousiast, crea­tief en ener­giek en kunnen, net als de slang waak­zaam en scherp is, moeite hebben met het in slaap vallen of klachten verto­nen vlak na het wakker wor­den. Het is dan ook een middel dat erg kan helpen bij slape­loos­heid.

 

Bij Lilly was dit het juiste homeopathische geneesmiddel. De opvliegers werden goed hanteerbaar en Lilly voelt zich veel rustiger en minder opgejaagd. Voor haar was homeopathisch verwerkt slangengif dus geen gif. Het hielp haar rustiger te worden en haar nachtrust terug te vinden.