Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

naamloos

 

'Ik kom eindelijk weer wat aan mezelf toe'

      

 

Stralend zit ze voor me, de moeder van Bastiaan. Het is gewoon een ander kind, door die twee kleine korrel­tjes. Zes weken geleden zag ik Bastiaan voor 't eerst in de prak­tijk. Een erg actief knulletje van 11 maanden oud, onder­zoe­kend en bezig met al het speelgoed wat hier lag. Hij kwam bij me voor zijn eczeem, niet heel ernstig, maar wel vervelend en vooral s'a­vonds had hij veel jeuk. Zijn moeder vertelde; het is een hele taak, dit kleine jo­chie. Altijd wil hij weer wat anders en hij is maar heel even zelf aan het spelen. Dit vond ik interessant, nog interessan­ter dan zijn eczeem. Hij huilt erg veel s'nachts en is dan bijna niet te kalmeren, zelfs de buren hebben al geklaagd. Ook overdag is hij veel aan het huilen en wil dan bezig gehouden worden. Alleen in de buggy is hij stil, als hij maar veel te zien heeft.

 

Hier in de praktijk speelde hij lief en zijn moeder is ver­baasd. Thuis zou hij allang zijn gaan huilen, maar, zegt ze, zolang hij wat nieuws heeft gaat het wel. Eigenlijk weet ik niet beter dan dat ik aldoor met hem bezig moet zijn.

 

Ze is verbaasd over de hoeveelheid informatie die ik van Bastiaan moet weten, niet alleen over zijn eczeem, maar over zijn karakter, zijn eetgewoonten, zijn slaappatroon, zijn ontwikke­ling, het vele huilen, enz, enz. Is er dan wat aan te doen, dat hij zo gauw verveeld is en zoveel huilt, vraagt ze hoopvol.

 

Nu vertelt ze, het is ongelooflijk, na ongeveer twee dagen sliep Bastiaan door s'nachts en was hij overdag een ander, tevreden kind. Het eczeem, waarvoor ze eigenlijk kwam blijkt ook al erg verbeterd te zijn. Ik besluit dat er nog niets hoeft te gebeuren, want het gaat nog steeds goed met Bastiaan. Bastiaan is een bepaald type kindje; actief, heel veel willen, maar vooral erg gauw verveeld en geïrriteerd. Na inname is het een ander kind, hij zit gewoon weer lekker in zijn vel.