Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

 Thuja_plicata_shoot

 

'Homeopathie is maatwerk'

 

 

Vaak is het zoeken naar een passend homeopatisch middel voor iemand een echte puzzel. Dit is eigenlijk wat we bedoelen met een holistische geneeswijze. We zoeken net zolang tot we een middel hebben dat past bij de hele persoon; zijn karakter, zijn klachten, zijn slaap-, drink- en eetgewoonten, ... enz., enz. Daarom duurt een eerste consult bij een homeopaat vaak wel anderhalf uur.

 

Homeopathie is een moeilijk vak, wat ui­terst nauwkeurig luis­tert. Al zie ik twintig mensen met astma, toch kunnen ze allemaal een ander middel krijgen, want alle­maal zijn ze verschillend met verschillende klachten en ach­ter­gronden. Bij­voorbeeld Tim, een jongetje van negen jaar die ik laatst zag in de praktijk.

 

Moeilijk was het om het meest passende middel te vinden. Hij had al twee middelen gehad zonder reactie. Opnieuw zaten ze voor me. Tim dit keer met z'n vader. Zijn vader, die wel wat wist van homeopathie, beschreef uitvoerig alle details van Tim's klachten. De astma, die begon met hoes­ten en na tien minu­ten eindigde met piepen, was meestal 's nachts na midder­nacht erger en een beetje drinken hielp soms iets. Tim zat er rustig bij. Ik vroeg hoe het op school ging en probeerde me nog beter in Tim te verplaatsen.

 

Plotse­ling vertelde Tim: "Ik heb wel wat raars. Ik kan zien hoe mijn knie in elkaar zit. Ik zie hoe m'n knie werkt; net of er elastiekjes in zitten die bewegen." De vader keek bevreemd naar zijn zoon en ik zag hem denken, wat krijgen we nu en wat moet ze hier nu mee? Maar ik vroeg: heb je dat ook ergens anders? Ja, zegt Tim, ook mijn voeten en handen, dat heb ik overal in mijn lichaam. Ik kan zien hoe dat in elkaar zit en hoe dat werkt.

 

Even dacht ik na, waar deed me dit ook alweer aan denken, hoe kon ik dit gebrui­ken? Toen wist ik het weer: er is een middel waar een merk­waardig symptoom bij voorkomt; alsof je lichaam van glas is. Ik heb vaak gedacht bij het bestuderen van dit middel, wie zou dat nu hebben, wanneer komt dat nou voor, wat een vreemd symptoom. Nu had ik zo'n symptoom en dat was zijn middel. De volgende keer dat ik Tim op consult zag was zijn astma enorm verbeterd.