Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

images (3)

 

'Baby's met buikkrampjes'

 

 

Bijna elke ouder weet wat het is en sommigen van hen maken het dagelijks uren mee; baby's die huilen van de krampjes. Een belangrijk middel van de vele geneesmiddelen die de homeopa­thie in zo'n situatie kent, is een bekend plantaardig middel.

 

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik opgebeld werd door een volstrekt overspannen moeder uit Nijmegen die via via mijn adres had gekregen. Haar zoontje Bas huilde elke dag ont­zet­tend veel, hard, boos, geďrriteerd en bijna constant. Vrij snel werd duidelijk welk middel van toepassing was en het hielp praktisch meteen. Bas maar zeker zijn ouders waren hier verschrikkelijk blij om.

 

Zo’n type kindje heeft veel pijn, huilt heel erg hard en is eigenlijk alleen te troosten door ermee rond te lopen, te wandelen, te wiegen of in de auto mee te rijden. Het kind trekt de beentjes op, balt de vuisten en heeft een hard kwaad gehuil. Meestal is een wang rood gekleurd en de ander wit en is het kind 's nachts het moeilijkst. Je kan het middel daarom ook herkennen aan kinderen die huilen tot ze in de wagen of auto zitten of aan de radeloze ouders die uren de kamer heen en weer lopen. De ont­lasting die de baby heeft, is groen en lijkt op spinazie met eieren. Ook weet het kind vaak niet wat het wil. Het oudere kind vraagt om iets maar gooit het weg zodra hij het krijgt.

 

Irritatie en pijn staan voorop. Het is daarom begrij­pelijk dat het middel behalve bij buikkrampjes ook vaak bij oorklachten en klachten bij het bekende tanden krij­gen van toe­pas­sing is. Belangrijk blijft de grote irritatie en de verbe­te­ring door het kind vast te houden en te wiegen of er mee rond te lopen. Dit middel kan een erg effectief middel zijn om in de eerste drie maanden, waarbij veel baby's last hebben van buik­krampjes, de ergste pijn wat te verlichten. Daarom is dit het middel dat het eerst in mij opkomt als ik hoor van ouders die avonden en uren heen en weer lopen met een hard hui­lend kind op de arm.