Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

 

Aurum-Metallicum 

 

'Ik wil de beste zijn'

 

Albert is een serieu­ze jongen, die goed na­denkt voordat hij me antwoord op vragen geeft. Hij is vijftien en zit in de derde klas van het gymnasium. Z'n vader, die naast hem zit, zegt dat Albert de beste van de klas is; daar gaat hij voor en dat is altijd al zo ge­weest. Hij wil de beste zijn en dat lukt hem ook.

 

Het gaat alleen ten koste van zijn humeur en de laatste tijd heeft hij ook zoveel last van hoofdpijnen. Een paar keer per week zit hij na school met hoofd­pijn boven op zijn kamer. Ik vraag naar het ont­staan van de hoofdpijn maar een duidelijk antwoord krijg ik niet.

 

Na lang nadenken en doorvragen komt naar boven dat de hoofd­pijn ontstaan is na een ruzie met een vriend. Zijn beste vriend heeft hem laten zitten en dat was een grote teleurstel­ling­. Albert kan moeilijk iets vergeven en vergeten. Hij geeft zich voor de volle 100 procent en verwacht dat ook van een ander. Afspraken worden door hem altijd nagekomen en als een ander dat niet doet wordt hij razend.

 

"Van baby af aan is het een competatief kind geweest", zegt z'n vader. Hij begon pas te praten toen hij bijna volzin­nen kon zeggen. Het moest vanaf het begin goed. Hij deed al op jonge leeftijd wijs aan en was een echte doorvra­ger. Alles wilde hij weten; "de kleine professor" werd hij ge­noemd.

 

Nog steeds is Albert een alles of niets kind. Gaat het goed dan straalt hij maar zit het tegen dan trekt hij zich terug, werkt keihard en wordt somber. Ook in zijn vrije tijd heeft hij sterk ambitieuze trekken. Albert valt op door zijn presta­ties en dat vindt hij heerlijk. Hij wil in het middelpunt staan en gewaardeerd worden. Daarom vinden ze hem op school wel eens een beetje raar waardoor hij soms buitenge­sloten wordt. Hierdoor wordt hij somber ondanks dat hij het preste­ren op school het belang­rijk­st vindt. Thuis is hij ook vaak moei­lijk; zeker wanneer hij wordt tegen­gespro­ken.

 

Het middel dat bij Albert past is een edelmetaal en net zoals dat schittert wil Albert ook schitteren. Hij wil de beste zijn en niet met minder genoegen nemen. Voor Albert met zijn hoofd­pijn is dit middel de juiste keus en dat blijkt ook wanneer Albert de volgende keer mijn praktijk binnenstapt; zijn hoofdpijn is weg. Hij voelt zich een stuk beter en is opgewekter; ook al wil hij nog steeds de beste zijn.