Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

images (2)

 

'Wonderpilletjes voor de maag'

 

 

Een vitale vrouw van 66 jaar stapt mijn praktijk binnen; mevrouw de Boer. De laatste tijd heeft ze last van maagzuur waarvoor ze tabletten gebruikt. Ze zegt dat het nervositeit is maar het gekke is dat het nu juist heel rustig is. Tot voor kort heeft ze altijd erg actief en hard gewerkt op een kan­toor. Nieuwe ontwikkelingen volgde ze op de voet. Ze is van nature ordelijk en netjes. Ondanks alle stress heeft ze nooit echt klachten gehad. Alleen haar men­struatie is op jonge leeftijd gestopt nadat haar rela­tie verbroken was. Nu heeft ze continu een rauw gevoel in haar keel; net schuur­pa­pier. Wat erg opvalt is haar energieke, zakelijke en prakti­sche instel­ling. Ze kan gauw geďrriteerd zijn en is altijd bezig; een echte doorzetter.

 

Voor het kiezen van het homeopatische middel kan de reactie op verdriet en moeilijke situaties belangrijk zijn. Daarom kunnen gevoelens uit het verleden in een homeopatisch consult aan de orde komen. Ook mevrouw de Boer heeft de nodige tegenslag gehad.

 

Het merkwaardige van mevrouw de Boer was dat haar menstruatie stopte na een grote emotionele schok. Het mooie van homeo­pa­thie is het feit dat je door zo'n symp­toom een middel kan herkennen en in dit geval kan bevesti­gen. In het grote reper­torium kan je dit ook opzoeken bij de ru­briek; 'menses supres­sed from mental shock' waarbij dit bepaalde middel als enige middel genoemd is.

 

Het is een bekend middel voor ambi­tieuze, hardwer­kende, geďrriteerde en wat nerveuze zaken­men­sen, meestal mannen, die vaak last krij­gen van hun maag. Mevrouw de Boer was zo'n vrouw. Het verbaast me dan ook niet dat ze bij 't tweede consult vertelt; 'Dit zijn gewoon wonderpilletjes, binnen drie dagen was ik van mijn maagklachten af en heb sindsdien geen maagtabletten meer in hoeven nemen.'