Minke Roelants

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

mineral

 

'Paniekaanvallen'

 

 

Hij is zevenentwintig jaar en zit voor me; een beetje tenger, wat onrustig en nerveus. Last van z'n darmen heeft hij, spas≠tisch zegt de huisarts. Eigenlijk is het begonnen nadat hij uit huis ging en op kamers ging wonen.

 

Het viel tegen; de studie, het eten maken en het voor jezelf zorgen. Het ging nog slechter toen hij stage ging lopen; het echte werk, de verant≠woording en de angst het fout te doen. Af en toe werd hij 's nachts wakker in paniek met hartkloppingen en een droge mond. Vaak sliep hij niet goed en werd hij ang≠stig in ruimtes waarin hij niet zomaar weg kon lopen; nerveus, misse≠lijk, pijn in zijn buik en een opgeblazen vol gevoel.

 

Vooral tegen zijn werk zag hij vreselijk op. Toch kon hij het wel en vond hij het leuk werk, maar de angst dat hij in paniek zou raken werd steeds groter en de angst hiervoor was een groter probleem geworden dan de paniek zelf. Telkens probeerde hij zichzelf gerust te stellen; zichzelf voor ogen te houden dat er niets zou kunnen gebeuren. Ondanks dat werd het stel-je-voor-dat gevoel groter en groter. Hij werd er somber van en de leuke dingen van vroeger verdwenen uit zijn leven.

 

Hier op consult praatte hij snel, zichzelf telkens weer gerust stellend en met een grote fantasie. Deze fantasie was eigen≠lijk het meest kenmerkende en meteen ook de grootste klacht. In ge≠dachten zag hij zichzelf steeds in een situatie die aldoor volkomen fout liep. Het kon op de meest uit≠eenlo≠pende manieren verkeerd lopen. Hij had die situatie sterk voor ogen en had hem al bijna beleeft. Hij zag bij≠voorbeeld de vergade≠ring waarin hij mis≠schien iets moest zeggen wel op tien manie≠ren fout gaan.

 

Volledig uitgewerkte fantasieŽn had hij. Dit was dan ook de kern van het minerale middel voor hem; een middel dat goed past bij mensen die zichzelf door een grote fantasie in paniek kunnen brengen. Vanuit deze achtergrond is het dan ook begrijpe≠lijk dat het een mooi examenvrees middel is, want ook dan denk je vaak; O,jee, als er maar niet dit of dat gaat gebeu≠ren.