Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

Lid NVKH

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

beste-kind

 

           

Ik heb met ontzettend veel plezier de post HBO-opleiding tot Kindertolk® gedaan en erg veel hiervan geleerd. De methode van ‘Het Fluisterkind®’ sluit heel goed aan bij mijn praktijk voor Homeopathie. Deze methode stelt me in staat specifieke Kindertolk® consulten te houden, waarbij het kind zelf niet aanwezig hoeft te zijn zodat een ouder vrijuit kan vertellen. Vaak ook helpt dit mij om nog betere inzichten te verkrijgen bij een homeopathisch consult.

 

Kinderen helpen ons óók

De methodiek ‘Het Fluisterkind®’ maakt duidelijk dat kinderen zich net zo intens en actief inzetten voor ons levensgeluk als wij voor dat van hen doen. Helder en nauwkeurig geven kinderen met  gedrag, spel, (leer)ontwikkeling en/of klachten uitdrukking aan datgene wat de ouders nodig hebben op hun levensweg. Een Kindertolk® “vertaalt” de signalen die kinderen afgeven zodat de ouders kunnen begrijpen wat er van hen in hun eigen leven gevraagd wordt. Door te handelen naar die boodschap, die onbewust en zonder woorden wordt uitgezonden, worden we liefdevolle, krachtige mensen en evenwichtige opvoeders. Precies dat is het wat kinderen uit liefde voor ons vragen. Het mooie is dat de stappen die ouders in hun eigen leven ondernemen niet alleen henzelf ten goede komen maar ook direct positief doorwerken op het welzijn van de kinderen. Kinderen spiegelen namelijk ook dat het goed gaat!

 

Meer over de methode is te vinden op de site Het Fluisterkind®.

 

 

Het Fluisterkind® in de praktijk

In mijn praktijk behandel ik veel kinderen en hun ouders. Meestal worden verschillende facetten van iemands leven besproken. Niet altijd richt zich dat eenzijdig op de genezing van fysieke klachten maar komen er ook persoonlijke inzichten en de oplossing van praktische problemen aan de orde. De Kindertolk®- methode biedt hierbij een erg waardevolle bijdrage omdat kinderen eigenschappen van ouders, waarvan zij zich al dan niet bewust zijn, spiegelen. Hierdoor wordt extra inzicht verkregen, waarmee veranderingen ingezet kunnen worden en belemmeringen worden opgelost. Bewustwording en inzicht in eigen processen maken al dat veranderingen op gang komen waarbij zowel de ouder als het kind gebaat zijn.

 

Vaak ervaar ik dat de problemen van kinderen te maken hebben met thema’s uit het leven van de ouders. Kinderen houden hun ouders een spiegel voor, met wie ze zijn en hoe ze zich gedragen. Heel simpel kan een erg onrustig kind, onrust in het leven van ouders weerspiegelen. Of een heel boos of angstig kind kan onderdrukte boosheid of angsten bij een van de ouders weerspiegelen. Datgene wat ouders opvalt aan hun kinderen geeft een waardevolle onderliggende boodschap aan de ouders. Ik wil je graag helpen om de signalen die je kind geeft te vertalen naar je zelf en je eigen leven.

 

Een Kindertolk® -consult kan uitgevoerd worden zonder dat het kind daadwerkelijk aanwezig is. Als ouder vertel je tijdens een consult heel uitgebreid en vrij over je kind en we gaan samen onderzoeken wat je kind je kan vertellen. Het begeleiden, verlichten en bewust worden van thema’s uit iemands leven is iets wat ik met volle overgave doe.

 

Hart