Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

Lid NVKH

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

homeopathy2

 

                                                                                                                                             

 

Homeopathie is een behandelmethode die het herstelvermogen van het lichaam probeert te stimuleren. De homeopathie maakt gebruik van het principe dat een stof (een mineraal, plant of dierlijk product) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, ook in staat is dergelijke verschijnselen bij zieke mensen te behandelen. Omdat bij de behandeling de hele mens centraal staat, neemt een eerste consult bij mij soms ruim een uur in beslag. Deze tijd is nodig om een inventarisatie te maken van de gehele gezondheidstoestand, medische voorgeschiedenis, biografie, het voedingspatroon en incidenten die van invloed op het huidige functioneren zijn geweest.

 

Als homeopaat schrijf ik een homeopathisch middel voor dat niet alleen gekozen is op de klacht of ziekte, maar dat ook passend is bij de persoon in kwestie. Omdat ik vanuit een totaalvisie mensen begeleid zullen naast een homeopathisch middel - indien nodig - inzichten, leefstijl en voedingsadviezen en/of supplementen aan bod komen.

 

In de gesprekken tijdens de consulten is het mooi om te ervaren dat er vaak een rode draad lijkt te zijn of een oorzaak is te vinden voor het ontstaan van een verstoring. Dit inzicht is verrijkend en verhelderend en helpt me meestal om tot een juiste keuze van het homeopathische middel te komen. Veelal ervaren mensen de consulten ook als coachend. Er is veel mogelijk wat bij kan dragen aan het verbeteren van de geluksbeleving en gezondheid. Dit is en blijft de grootste passie in mijn werk: grote en kleine mensen in hun kracht zetten en verbeteren waar mogelijk!