Minke Roelants

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

Lid NVKH

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

 

†††††††††††

Eerst voeding, dan medicijnen, volgens apotheker en doctor in de Geneeskunde Gert Schuitemaker††

 

Toch leven we in een tijd waar voeding los van Geneeskunde is komen te staan. Tegelijkertijd is er veel verwarring over voeding, wat is nu echt gezond?

Van kinds af aan ben ik al bewust met voeding bezig. Zo kan ik me nog goed herinneren dat ik van mijn zakgeld, bij de groenteman die toen nog gewoon aan huis kwam, graag fruit kocht. Bijzonder eigenlijk voor een kind. Vanaf het moment dat ik begreep dat kip eten, betekende dat je ook echt kip at, weigerde ik elke vorm van vlees. En zo was ik vanaf ongeveer mijn zesde als enige in ons gezin strikt en bewust vegetariŽr. Mijn moeder heeft hier altijd alle ruimte voor gegeven. Dol was ik op fruit en groentes; mijn lievelingseten was artisjok, schreef ik bijvoorbeeld in vriendinnenboekjes en niemand wist wat het was, dat was dan extra leuk.
Ik kan ik me nog goed het plezier en de smaak van beukennootjes herinneren, heerlijk vond ik het om deze te zoeken en op te eten. De euforie van ergens bramen en frambozen plukken, verse pruimen zo van de boom, kersen bij de achterburen in de tuin... enzovoort. De eerste avocado's die ik zag aan grote struiken in SiciliŽ, de bananen aan de bomen in Cuba... de appels in september...

Met alle verwarring die er over gezonde voeding is, is er gelukkig toch ook een helder verhaal. Over de toegevoegde waarde van veel groente, fruit, noten en zaden bestaat weinig discussie of meningsverschil. Toch valt gezond eten in de praktijk vaak echt niet mee, en kom ik dagelijks boterhammen met margarine en chocopasta, liga's en frisdrank als normaal voedingspatroon tegen.
Verbeteren van een goed voedingspatroon bestaat er simpel uit, zoveel mogelijk eten wat in een fabriek gemaakt is te vervangen door eten wat direct uit de natuur komt. Met de energie van de zon erin, met de spoorelementen die we nodig hebben en waar we zelf uit opgebouwd zijn.

Toen ik de opleiding Natuurgeneeskunde startte, kreeg ik meteen ook voedingsleer als studieonderdeel. Leerde ik hoe belangrijk rode bietjes zijn voor een gezonde celademhaling en celstofwisseling. Mijn liefste oma at het zo ongeveer dagelijks en is bijna 102 geworden, geen toeval dus misschien....

In de loop van de jaren ervaar ik steeds meer wat een grote rol voeding in de preventie van ziektes en behoud van een goed gezondheid is. Mijn zoon die Geneeskunde studeert, inmiddels al ruim vijf jaar, en waar ik heel trots op ben, heeft in deze, overigens zeer gedegen Belgische Universitaire studie, nog nauwelijks een uur les over voeding gehad. Dat zijn onze toekomstige dokters, die ons helpen gezond te worden en te blijven. Voeding staat helaas dus nog vaak erg los van de huidige geneeskunde.

Terwijl de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates al zei: ďlet food be thy medicine, and medicine be thy foodĒ. In een tijd waarin voeding nog totaal niet uit de fabriek kwam maar gewoon van het nog onbespoten platteland ...

Voeding, er is veel over te zeggen en veel over te discussiŽren en gelukkig ook veel aan te verbeteren. Denk eraan dat van alle 'voeding' die je eet, groenten, noten, zaden, paddenstoelen, vers fruit, zeewieren en algen de meeste mooie voedingsstoffen bevatten.

Ik help je graag bij het bewust worden en werken aan preventie van ziektes en verbeteren van gezondheid maar vooral ook bij het allerbelangrijkste, genieten van het leven!

Ik ben opgeleid tot Detox Coach en werk naast een passend homeopathisch middel met voedings- en supplement-adviezen in mijn praktijk. Wil je graag een persoonlijk advies dan kun je ook daar een afspraak voor maken. In de stapjes op weg naar verbetering help ik je graag een stapje verder! Het verschil tussen net aan genoeg energie hebben en optimaal in je energie zitten kan soms met kleine veranderingen al worden bereikt.

Daarnaast werk ik inmiddels ook in groepjes om mensen op weg te helpen naar een gezond(er) voedingspatroon. Daarom nodig ik je uit deel te nemen aan mijn Detox ochtenden, waarin we in groepjes van 10 hier aan werken en genieten van een gezonde Detox lunch.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††