Minke Roelants

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

Lid NVKH

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

P4010009 (2)

 

 

Ik ben opgegroeid in Oegstgeest en in dezelfde straat als waar ik als kind woonde, heb ik nu mijn praktijk aan huis. Ik ben geboren als vierde kind uit een gezin van vijf.

 

Mijn vader was huisarts en is heel jong overleden toen ik negen maanden oud was. Hierna is mijn moeder hertrouwd en heb ik ook nog een zusje gekregen. Al jong was ik me bewust dat het leven ook moeilijk en ingrijpend verdrietig kan zijn. Desondanks of misschien ook dankzij dat besef, heb ik een groot vertrouwen en inzicht ontwikkeld in het leven en alle aspecten hiervan. Ik ga ervan uit dat alles uiteindelijk energie is en energie niet verloren kan gaan.

 

Tijdens mijn middelbareschooltijd vond ik het moeilijk een keuze te maken tussen de studie Geneeskunde en Psychologie. De opleiding Natuurgeneeskunde met als specialisatie Homeopathie is voor mij de best mogelijke keuze gebleken die ik had kunnen maken. Zo ben ik op mijn achttiende begonnen met de studie. Nog steeds, dus inmiddels al meer dan 25 jaar ben ik dagelijks bezig met het begrijpen van mensen, hun klachten, patronen, eigenschappen, omstandigheden, karakters, talenten en obstakels; waarom ze zijn zoals ze zijn. Door mijn ervaring, goed te luisteren en te begrijpen, kan ik het meest passende middel vinden en hierdoor mensen door middel van homeopathie en inzicht stimuleren tot zelfherstel en meer balans. Ik leer nog elke dag, zoek nog elke dag en help nog elke dag met heel veel liefde voor homeopathie en de mensen die ik op mijn pad krijg.

 

Ik heb sinds mijn vijftiende een relatie met Chris. Samen hebben we drie kinderen: Berend, Annemijn en Madelief, en een kleinzoon: Caiyo. Zelf kon ik niet goed kiezen tussen geneeskunde of psychologie studeren tot ik de studie natuurgeneeskunde ontdekte wat voor mij de meest passende studie is die ik maar kon bedenken. Heel bijzonder voor mij is dat de oudste nu Geneeskunde heeft gestudeerd en arts is en de middelste psycholoog gespecialiseerd op relaties en seksualiteit. De jongste studeert bijna af aan de Vrije School PABO waarbij de individualiteit van het kind centraal staat en er ook veel aandacht is voor natuurgeneeskunde en biologisch voeding. Verder dansen we heel graag salsa en tango om veel te kunnen bewegen maar vooral om het leven zoveel mogelijk te vieren.

 

In februari 2021 heeft Carin Tiggeloven ook een leuke podcast over mijn werk: Carin Spreekt Met...Minke Roelants.

 

Intensief werk ik samen met een aantal samenwerkingspartners waaronder:

 

    Andere natuurgeneeskundigen en zorgaanbieders binnen het Centrum voor Natuurgeneeskunde Woerden

 

Chart, bubble chart

Description automatically generated

 

    Psychologiepraktijk voor vrouwen in Oegstgeest Bloom psychologie

 

A picture containing indoor, sitting, table, room

Description automatically generated

 

    Psychologiepraktijk voor kinderen in Oegstgeest Bloom kids

 

A picture containing indoor, cake, table, small

Description automatically generated

 

    Psycholoog Leiden Yvonne Ludwig

 

A picture containing logo

Description automatically generated